Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;

Το κόστος μιας ιστοσελίδας καθορίζετε απο τον χρόνο κατασκευής , τον τύπο της , τα χαρακτηριστικά της , το περιεχόμενό της ,καθώς και την πολυπλοκότητά της. Συνεπώς το κόστος μπορεί να υπολογιστεί στην πρώτη συνάντηση. Φυσικά υπάρχουν οικονομικές λύσεις ,αλλά δεν υπάρχουν κερδοφόρες ιστοσελίδες που κατασκευάστηκαν δωρεάν και που ο ιδιοκτήτης της δεν εργάστηκε ποτέ για την επιτυχία της. Δίνουμε μεγάλη βάση στην αναλογία ποιότητας / τιμής και έτσι επιτυγχάνουμε προσιτές τιμές.

 

Τι είναι φιλοξενία και τι όνομα δικτυακού τόπου (domain name);

Όνομα Χώρου ή Τομέα ή Περιοχής (αγγλικά domain name) στο Διαδίκτυο είναι ένας περιορισμένος τομέας των διεθνών πόρων του Συστήματος Ονομάτων Χώρου (DNS) ο οποίος εκχωρείται για αποκλειστική χρήση σε ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Το όνομα τομέα ή χώρου δεν ανήκει στο πρόσωπο που του έχει εκχωρηθεί αλλά έχει μόνο την αποκλειστική δυνατότητα χρήσης του για όσο διάστημα έχει καταβάλλει τα τέλη κατοχύρωσης. Ένα όνομα χώρου μπορεί να έχει διάφορες καταλήξεις όπως, .com, .eu, .gr, .net, .org, .info, .biz, .de, .it, .es κλπ, ανάλογα με τη χρήση και τη χώρα προέλευσής του. Η φιλοξενία ιστοσελίδων (αγγλικά:Web Hosting ή απλά hosting) είναι ένα μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα συνεχώς αναρτημένη στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνεται με το κόστος του ανάλογου εξοπλισμού (π.χ. εξυπηρετητές, αγγλικά server) ή την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων και εύρους σύνδεσης (bandwidth). Αυτό το αναλαμβάνουν οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosts) που προσφέρουν χώρο στον διακομιστή τους καθώς και μέρος της σύνδεσής τους προς το internet. Ο όρος Web Hosting αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία ο ιδιοκτήτης μίας ιστοσελίδας ενοικιάζει χώρο σε υπολογιστές (διακομιστές) για να τοποθετήσει τα αρχεία του. Τα αρχεία αυτά, που στοιχειοθετούν την ιστοσελίδα του, προσφέρονται μέσω ασφαλούς δικτύου συνεχόμενης παροχής στους επισκέπτες του. Οι υπηρεσίες μας συμπεριλαμβάνουν την καταχώρηση ονόματος χώρου και παρέχουμε ανταγωνιστικά πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων

 

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας;

Ο χρόνος δημιουργίας μιας ιστοσελίδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το περιεχόμενό της, ο τύπος της και η πολυπλοκότητα της. Επίσης, βασικός παράγοντας είστε και εσείς και πόσο γρήγορα θα πάρετε τις απαιτούμενες αποφάσεις, ή θα παραδώσετε το απαιτούμενο υλικό. Έτσι για παράδειγμα αν μας δώσετε εγκαίρως τα κείμενα και τις φωτογραφίες που θα χρειαστούν, η ιστοσελίδα θα είναι έτοιμη κατά μέσο όρο σε δύο εβδομάδες. 

 

Ποια είναι τα βήματα κατασκευής μιας ιστοσελίδας;

Τα βήματα για την δημιουργία είναι ως εξής: Επικοινωνία με εμάς Καθορισμός αντικειμένου ιστοσελίδας Ανταλλαγή απόψεων για την υλοποίηση Κατάληξη στο τελικό σχέδιο Παράδοση υλικού αν χρειάζεται από εσάς Παράδοση της ιστοσελίδας σας καθώς και όλους τους κωδικούς έτσι ώστε αν στο μέλλον επιθυμείτε την συνεργασία με άλλους να μην δεσμεύεστε από εμάς.

 

Μπορώ να κάνω αναβάθμιση της ιστοσελίδας μου.Πόσο θα κοστίσει;

Εάν έχετε μία ιστοσελίδα ήδη, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση και να αλλάξετε πράγματα που δεν σας άρεσαν προηγουμένως. Το πόσο θα κοστίσει εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο θα γίνει η αλλαγή.

 

Τι πρέπει να πληρώσω για να είναι η Ιστοσελίδα μου online πέρα από το κόστος κατασκευής;

Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η δημιουργία της ιστοσελίδας το μόνο που απομένει είναι τα έξοδα για την φιλοξενία της ιστοσελίδας (hosting). Και εδώ παρέχουμε ανταγωνιστικά πακέτα φιλοξενίας. Να γνωρίζετε όμως ότι για να γίνει μια ιστοσελίδα επιτυχημένη και κερδοφόρα, δαπανιούνται περισσότερα χρήματα στην προώθηση και διαφήμιση από το κόστος κατασκευής και φιλοξενίας. Και σε αυτόν τον τομέα θα είμαστε δίπλα σας.

 

Θέλω να έχω συντήρηση στην ιστοσελίδα μου. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Χρειάζεται να πληρώνω για την συντήρηση της ιστοσελίδας; 

Αναλαμβάνουμε την συντήρηση και ανανέωση της ιστοσελίδας σας αν το επιθυμείτε. Το κόστος εξαρτάται από τη συμφωνία που θα κάνουμε μετά από συζήτηση μαζί σας, για τις ανάγκες και την συχνότητα αλλαγών που επιθυμείτε.

 

Θα μπορώ να αλλάζω το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μου μόνος μου;

Αυτό είναι δυνατόν (αν το επιθυμείτε) σε δυναμικές ιστοσελίδες έπειτα από δική μας εκπαίδευση. Σε στατικές ιστοσελίδες, η αλλαγή περιεχομένου είναι πιο δύσκολη και χρειάζονται πιο καλές γνώσεις του κώδικα κατασκευής ιστοσελίδων.