Ελέγξτε αν οι πληροφορίες σας μοιράστηκαν στην cambridge analytica

Πρόσφατα ξέσπασε σάλος με το σκάνδαλο 87 εκατομμυρίων χρηστών των οποίων τα δεδομένα στο facebook διέρρευσαν στην Cambridge analytica.

 

Χθες (10/4/2018) ο ιδρυτής του Facebook κατέθεσε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την υπόθεση αυτή. Οι χρήστες που επλήγησαν ήδη ενημερώνονται αλλά μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο μόνοι σας και να διαπιστώσετε αν οι προσωπικές σας πληροφορίες έχουν μοιραστεί πατώντας το παρακάτω link.

Ποια εφαρμογή προκάλεσε την βλάβη;

Η εφαρμογή που προκάλεσε το πρόβλημα και την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων είναι η «This Is Your Digital Life.» στην οποία οι χρήστες έδιναν πρόσβαση στις προσωπικές τους πληροφορίες.

δείτε αν οι πληροφορίες σας μοιράστηκαν στην cambridge analytica εδώ

Έλεγχος προσωπικών δεδομένων

Τι πρέπει να κάνετε για να προφυλάξετε το προσωπικό σας προφίλ:

Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το λινκ και να ελέγξετε τις εφαρμογές που έχετε δώσει πρόσβαση στο Facebook. Αν εντοπίσετε κάποια ύποπτη που δεν γνωρίζετε τι είναι μπορείτε να την διαγράψετε.

Πρέπει να εφαρμοστεί ο γενικός κανόνας προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR) και στην Αμερική – Facebook ή πρέπει οι χρήστες να αρκεστούν στις διασφαλίσεις που δίνει το facebook όσον αφορά την προστασία και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα;

 

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: www.getcert.gr